Kategoriarkiv: Kultur og fritid

Innlegg om reise, film, reisebrevLes 55pluss digitalt i påsken

Nå er 55pluss magasinet tilgjengelig for abonnenter digitalt som eMagasin på nettsiden og på egne apper på Google Play og App Store. Er du ikke abonnent kan du nå kjøpe det til KUN kr 299,- for 6 utgaver, og du kan lese alle de 4 utgitte magasinene digitalt nå i påsken. Den nye utgave 5 får du tilsendt før den kommer i salg 8. mai. Dette tilbudet kan kun bestilles på SMS med kode ABOFP1 til 2131, og gjelder til og med 2. påskedag.

Fortsett å lese Les 55pluss digitalt i påsken

Nytt magasin for dem som husker sin første LP-plate

Når 55pluss 9. juni lanserer sitt aller første nummer, har vi, når sant skal sies, et 125 år gammelt forbilde. Knapt noe magasin har hatt en større suksess enn The Strand Magazine som da det ble lansert i 1891, hadde en formidabel suksess med sine artikler av «generell interesse». Som The Strand Magazine legger vi stor vekt på de interessante tekstene samtidig som papir- og trykkvalitet og estetisk profil var svært viktig i utformingen av magasinet. 

Fortsett å lese Nytt magasin for dem som husker sin første LP-plate

Samarbeid med Treffplassen.no

SeniorPortalen har inngått et samarbeid med Treffplassen.no
Treffplassen.no er et nettsted hvor voksene fra 50+ kan møtes, enten man ønsker nye relasjoner, reisefølge eller en å dele livet med. Les mer på deres nettside Treffplassen.no

Samarbeidet består i første omgang av gjensidig profilering av hverandres nettsteder og aktiviteter.  Vi planlegger også å arrangere ulike eldretreff sammen.

Trening, sunt kosthold og sosialt samvær sinker ald­rings­pro­ses­sen

Menneskeheten har jaktet på nøkkelen til et «evig liv» i flere tusen år. Forskningen har enda ikke knekt denne koden, men eksperter på området har kommet langt i å forstå aldringsprosessen og faktorer som kan påvirke den. Aldringsekspert Gordon Lithgow i USA kan heller ikke love evig liv, men trekker frem trening, sunt kosthold og sosialt samvær som viktige faktorer for dem som vil ha et langt og godt liv.

Fortsett å lese Trening, sunt kosthold og sosialt samvær sinker ald­rings­pro­ses­sen

Slektsgransking – en morsom og populær hobby

Slektsgransking er i vinden for tiden. Flere programmer på TV hvor blant annet flere kjendiser har funnet ut mer om sine røtter har bidratt til økt interesse. Og det er ikke rart. Det er som å jobbe på et svært puslespill, hvor du stadig får tilfredsstillelsen av å gjøre litt fremgang, samtidig som du oppdager spennende ting du ikke visste om dine forfedre. Lettere tilgjengelige kilder og brukervennlige dataprogrammer har gjort slektsgransking til en hobby for alle. 

Fortsett å lese Slektsgransking – en morsom og populær hobby

«Sykling uten alder» brer om seg

«Sykling uten alder» har på kort tid spredt seg fra ett sykehjem i København til institusjoner i hele Danmark, fra en sykkel i Oslo til over 30 sykler i Norge.  Mange hundre rickshawsjåfører gir hver dag mange eldre personer mulighet til å kjenne vind i håret og få et smil om munnen.

Fortsett å lese «Sykling uten alder» brer om seg

I dag er det Olsok – en viktig festdag i middelalderen

Olsok var den viktigste festdagen i mid­del­al­de­ren og har vært feiret stort over hele Norden. I Norge var feiringen spesielt viktig i middelalderen, men mange av disse tradisjonene har dødd ut. Olsok feires fortsatt, men feiringen var mer storslått i gamle dager. Da hadde man blant annet bålfest, som vi nå har på Jonsok (Sankthansaften).  Men flere steder i landet arrangeres spel og Olavsdager. Dagen var også en viktig merkedag for været og kornhøsten, og man spådde ofte høstværet etter været på Olsok.

Fortsett å lese I dag er det Olsok – en viktig festdag i middelalderen

Kunstterapi – en vei til et bedre liv

Tekst og foto: Ulf Terje Johnsen

Ann Ellsie Morger (67) har  alltid vært opptatt av form og farge. På nittitallet gikk hun på ulike kurs i portrett, akt og croquis i Oslo. Så flyttet hun til Bergen i 1997. I 1998 opplevde hun en dramatisk nødlanding med fly på Gran Canaria. Denne traumatiske opplevelsen førte til at hun begynte å male store bilder. Da hun erfarte hvilken forløsning det hadde å si på hennes traume, valgte hun å utdanne seg til Diplom kunstterapeut i Danmark. Fra før var hun barnevernpedagog og hadde jobbet 25 år i barnevernet. Nødlandingen ga henne også et endret syn på livet og tilværelsen.

Fortsett å lese Kunstterapi – en vei til et bedre liv