Ektepar med flytteeske

Seniorer vil bo sammen

60 prosent av oss kan tenke oss å bo i seniorfellesskap. 30 prosent sier nei og 10 prosent vet ikke. Det viser en undersøkelse gjennomført av Aftenposten. De som sier ja ønsker først og fremst trygghet og fellesskap.

Dagens seniorer og morgendagens eldre vil utgjøre en gruppe som ønsker å være aktive, mobile og klare seg selv så lenge som mulig. De kommer til å ha bedre helse og personlig økonomi enn noen generasjon før dem.

Fortsett å lese Seniorer vil bo sammen

Læring hos eldre

Det er aldri for sent å lære

Ofte har det seg slik at tidligere arbeidstakere, som akkurat har tatt seg inn i pensjonisttilværelsen, ikke helt vet hva de skal foreta seg. Det er som regel stor overgang å gå fra å ha heltidsjobb til å bli pensjonist hvor man ikke lenger tilbringer time for time på arbeidsplassen slik kan hende man er vant til. Et alternativ for vedkomne kan da være å melde seg inn i det såkalte Pensjonistuniversitetet, som blant annet befinner seg i Oslo.

Fortsett å lese Det er aldri for sent å lære

shutterstock_139917064

Skal det være litt bacon?

LB-tur i Stathelle har siden før jul fristet pensjonister og andre Sverige-handlende med en og annen frynsegode. De fåes om man reiser med deres busser på handletur til Nordby kjøpesenter rett over Svinesund. Før jul lokket de med gratis ribbe. Nå kan selskapet friste med gratis bacon.

– Vi startet opp dette tilbudet en god stund før jul, men da var det gratis ribbe til passasjerene. Nå er det gratis bacon, og det er Fjordline som spanderer, sier sjåfør Olaf Røinås til Varden.no.

Så får vi håpe at både folks handleposer og mager blir godt fylt opp på turene.

Les resten av saken på Varden.no ved å klikke her.

shutterstock_176023772

De eldre er ikke lenger gamle

For kun et halvt århundre siden var det enkelt å spotte de som begynte å dra på årene. Mens alle andre hadde sine ærender og ting å utøve hadde de eldre nærmest ingenting å gjøre, i alle fall i sammenheng med fysisk aktivitet. Aktiviteter og stell hørte fortiden til. Kan hende de da satt i stuekroken med nok et strikkeprosjekt mellom hendene. Kanskje de nettopp hadde satt baksten til heving. Dette er det mange muligens fortsatt forbinder med å bli eldre; strikking og baking. Selv om dette er sant til en viss grad er det ikke lenger disse faktorene som utgjør hva en senior står for. I alle fall ikke i samfunnet vi nå befinner oss i.

Fortsett å lese De eldre er ikke lenger gamle

Vis flere artikler

To tastetrykk til en enklere hverdag