Senior, singel og føler deg ensom?

Er du over 55 år, singel og føler deg ensom? Ikke fortvil, for du er ikke alene.

Senioraldersgruppene har tradisjonelt bestått av mennesker i stabile parforhold. De fleste er, eller har vært gift og har vært det en god stund. En økende trend er at også flere av de eldre skiller seg. Det gir en ny gruppe enslige seniorer i tillegg til de som fra før av opplever en tilværelse som enke eller enkemann.

Hurtig-dating på fjellet

– Mange blir enker og enkemenn, stadig flere over 60 år skiller seg. Noen godt voksne trives i alenetilværelsen og med singel­livet. Vi henvender oss til den gruppen som ikke gjør det. De som lengter etter en romantisk venn og kjæreste, men som ikke vet hvor de skal lete, forteller sjefsredaktør i magasinet Vi over 60, Anne Marit Hjelme, i en artikkel på Viover60.no.

De har oppdaget at det har forekommet et økende behov for enslige personer i de eldre aldersgruppene for å treffe andre i samme situasjon. Dette har ført til at de nå vil invitere enslige over 60 år til noe så ungdommelig som speed-dating.

– Når du har passert 60 år er det ikke tid å miste, de fleste årene i livet er tilbakelagt. VIOVER60Singeltreffet går rett på sak, og har til hensikt å vise frem og koble flest mulig kjærestepar. Derfor tar vi i bruk de samme moderne metodene som de unge gjør. Vi inviterer alle til å speed-date hverandre, forteller Hjelme videre.

Arrangementet finner sted 22. til 24. mai på Vestlia Hotell på Geilo og det er førstemann til mølla som gjelder.

Du kan lese hele artikkelen på VIOVER60.no

Nett-dating for seniorer

Det finnes også andre måter å komme i kontakt med potensielle nye venner og kjærester på. Fredrikstad-mannen Jon Petter Andersen er grunnlegger av nettstedet Treffplassen.no som i juni i fjor åpnet sine tjenester for kjærlighetssyke over 50 år. Han har oppdaget at personer fra 50 og oppover er godt oppdatert innenfor nyere tekniske løsninger.

– Det som er ganske kult, er at halvparten av medlemmene våre, bruker oss på mobile plattformer istedenfor pc. De eldre er absolutt med på den teknologiske fremtiden, sier han i et intervju med Fredriksstad Blad.

Nettstedet hans er markedsført mot aldersgruppen 50+, men det er de over 60 som dominerer absolutt mest med sitt nærvær. Nærmere 70 prosent av medlemsmassen på nettstedet befinner seg nemlig mellom 60 og 70 år.

En annen datingtjeneste som passer for seniorer er www.duinviteres.no. Mange av dem er ikke så aktive på nettet, og vil heller treffe en fysisk person. DU INVITERES ber deg kun registrere deg med navn og alder, og så får du en invitasjon til et middagsselskap i din by sammen med mange andre single.

Vår aktivitetskalender har oversikt over arrangementer og steder hvor seniorer kan treffes.

Er du senior, singel og sugen på nye eventyr i kjærlighetens verden finnes det i høyeste grad muligheter og de blir stadig flere.

11 thoughts on “Senior, singel og føler deg ensom?”

  1. Etter at jeg selv-noen århar vært tilknyttet
    frivillightssen tral,ved slike anledninger treffer en på,-
    akkurat singelliv og ensomhet.
    Så det er da bra for mennesker å ha treffsteder, samreiser ol.

  2. Etter min kone døde er ensomheten enorm. Vi var kone og kamerat. Jeg søker etter en jeg kan reise på tur med,
    snakke med ,holde i hånden, og en som er ærlig.

    1. Jeg er mann 73år 180 høy. Jobber litt som støttekontakt, det gjør dagene lettere. Den jeg søker må være 160-170 høy.65-73 år
      slank og ha god framferd,Lett å snakke med.Du må være oppriktig. Du må like naturen, reise på en tur, ta et glass vin eller to, Ha det fint sammen.

      Mvh Sigmund Kaarbø.

      1. Hei jeg heter else.er gudbransdøl, er ikke så flink m data så min datter hjelper meg her. Glad i å danse. Har humør. Flink til å lage mat. Søker en venn å kose seg m , m mat, gå på turer og dans.osv. Alt vil gå via min datter da min data er nede og trenger ny. mvh else håper å høre fra deg. Ønsker deg god jul.

    2. Livsglad dame søker en god venn mm. Ønsker du å oppleve verden med meg??? Er positiv og glad, er dette noe for deg ??

    3. Hei,jeg heter else og er fra vinstra i gudbransdalen, bodd i oslo i mange år, har humor og selvironi, ungdommlig, liker å danse,gå turer,synge, og en å hålde i hånda.

  3. hei er en undommelig dame som ikke godtar at jeg er 60…… men har fast jobb ihelsesektoren og er glad i livet.

  4. Hei,
    Pensjonert, aktiv dame, slank, 71 år, tur glad og reiseglad, bor i Trøndelag, søker trivelig og blid mann for turer og reiser.

Legg igjen en kommentar