Lev livet – livet ut!

 

For 9 år siden bestemte de to sykepleiestudentene Annette Skeie Jakobsen og Elin Anita Verdal seg for å gjøre hverdagen til eldre mer innholdsrik og bedre. Dette kom til tankene deres etter et besøk hos en eldre dame da de la merke til at hverdagen hennes kun bestod av undring, eksistens og et fem minutters besøk om dagen. De dannet dermed «Livsglede for eldre», en stiftelse de nå har fått en hederfull pris for.

Gjennom stiftelsen ønsket de å gi eldre et mer verdig liv ved å fylle dagene deres med herlige opplevelser og mer å utøve. I begynnelsen strakk stiftelsen seg kun rundt dem, mens den nå er blitt en nasjonal organisasjon. «Livsglede for eldre» er veldig opptatt av at frivillige jobber med dem, ettersom dette skaper engasjement blant befolkningen. Deres motto sier «Lev livet – livet ut!». Dette spiller også på tankene om mer verdighet i form av at man ikke bare skal eksistere, men også leve livet til det fulle. Det er mye av det stiftelsen står for.

Prisen stiftelsen «Livsglede for eldre» mottok er Livsvernprisen. Denne prisen er blitt utdelt årlig fra 1997 med unntak av et par år. Vinnerne av prisen er organisasjoner, personer eller institusjoner som jobber for å gi enten eldre eller svært unge mennesker verd, håp og mot for å leve livet videre med glede. I 2015 var det «Livsglede for eldre» som stakk av med den storslåtte seieren.

– Det betyr utrolig mye for stiftelsen å få en slik pris, sier en av stifterne Elin Anita Verdal om prisen organisasjonen mottok på mandag.

«Livsglede for eldre» har hovedkontor i Kristiansand, men du kan også besøke dem i avdelingskontorene i Trondheim og Oslo. Nærmere adresse finner du på nettsiden deres livsgledeforeldre.no. Her kan du også finne mer informasjon om blant annet selve stiftelsen, nyheter om den og hvordan å kontakte organisasjonen. Telefonlinjen deres er åpen mellom 08:00 og 18:00 hver dag, og nummeret er følgende: 93 49 85 00.

 

Av Hanna Linnea Jenssen

Kilder:

http://www.livsgledeforeldre.no/

http://www.nrk.no/sorlandet/livsvernpris-til-_livsglede-for-eldre_-1.12186134

http://www.menneskeverd.no/tema/livsvernprisen/

2 thoughts on “Lev livet – livet ut!”

Legg igjen en kommentar