De eldre er ikke lenger gamle

For kun et halvt århundre siden var det enkelt å spotte de som begynte å dra på årene. Mens alle andre hadde sine ærender og ting å utøve hadde de eldre nærmest ingenting å gjøre, i alle fall i sammenheng med fysisk aktivitet. Aktiviteter og stell hørte fortiden til. Kan hende de da satt i stuekroken med nok et strikkeprosjekt mellom hendene. Kanskje de nettopp hadde satt baksten til heving. Dette er det mange muligens fortsatt forbinder med å bli eldre; strikking og baking. Selv om dette er sant til en viss grad er det ikke lenger disse faktorene som utgjør hva en senior står for. I alle fall ikke i samfunnet vi nå befinner oss i.

Den siste tiden har flere og flere seniorer snudd ryggen til de tradisjonelle aktivitetene til fordel for noe mer aktivt å utøve i hverdagen.  I dag kan man finne seniorer i blant annet treningsstudioer, turforeninger, aktivitetsklubber og sportslag. For kun et par tiår siden ville dette blitt sett på som merkverdig og underlig, mens det i dag hører normaliteten til.

Å holde seg fysisk aktiv i sen alder vil være sunt for senioren, ettersom det fører til bedre helse for vedkomne. Man kan også si at det er sunt for samfunnet man lever i. Nokså mange har fordommer når det gjelder den eldre generasjonen. Flere av de yngre innbyggerne mener kanskje at seniorer er for gamle til å drive med idrett og trening. Vis dem at de tar feil, og få deg et sunt liv i samme smellen!

Den norske turistforening er en av mange foreninger som arrangerer turer for seniorer. Denne foreningen har blant annet tilbud om spaserturer i den lokale villmarken eller fjellturer hvor overnatting er en del av pakken. Dersom dette er noe for deg kan du besøke nettsiden www.dnt.no/senior/ for mer informasjon og eventuelt sjekke hva slags turer du kan benytte deg av i ditt nærområde.

 

Kilder:

http://www.dnt.no/senior/

Legg igjen en kommentar