Når får jeg honnørrabatt?

Ved flere anledninger kan man ha rett på rabatterte priser som pensjonist. Det kan for eksempel være ved kulturelle tilstelninger, eller dagligdagse gjøremål som å ta buss eller tog.

Det kan herske en viss forvirring rundt når man får rabatterte priser som pensjonist, og om man må vise fram et spesielt bevis for å få tilbudene man ønsker til de rabatterte prisene.

Gyldig legitimasjon holder

Det man må være klar over er at NAV ikke utsteder noe spesielt honnør- eller pensjonistkort for alderspensjonister. De eneste som får utstedt honnørkort er uføretrygdede med over 50 prosent grad av uførhet, samt blinde. For deg som alderspensjonist holder det å vise fram gyldig legitimasjon (bankkort med legitimasjonsdel, postens identitetskort, pass, førerkort) i kjøpstidspunktet.

Gjelder ikke AFP-ere

Merk at ordningen med honnørrabatt for pensjonister ikke gjelder for den som har gått av med avtalefestet pensjon etter 62 års alder og før pensjonsalder ved fylte 67. Man må altså være alderspensjonist over 67 år for å benytte seg av ordningen med honnørrabatt.

(Kilder: Regjeringen.no, NAV.no)

22 tanker om “Når får jeg honnørrabatt?”

 1. Jeg har valgt å gå av med pensjon etter snart 50 år i arbeidslivet. Jeg er «bare» 64 år. Min pensjon er ca en tredel av det jeg hadde i lønn, også er jeg ikke verd å få et honnørkort for å kunne reise litt billigere. Det syns jeg er dårlig politikk.

  1. Hei Oddrun, vi er helt enig med deg. Jeg ville ha tatt med problemstillingen til en seniororganisasjon, f.eks. Seniorsaken som er vår samarbeidspartner. Vi skal også nevne dette for dem.

  1. Du må nok vente til 67 år uansett. Jeg har også gått av etter 85 års-regelen, så slik er det bare.

 2. Litt uklar formulering: «Gjelder ikke AFP’ere» Man må nemlig ikke ha rett til AFP for å pensjonere seg ved fylte 62 år.Men uansett er det vel ingen som gjør honnør uansett,før 67 årsdagen.

 3. Jeg har honnørkort,men det er blitt så frynsete og slitt at det er nesten umulig å lese. Hvor kan jeg henvende meg for å få tilsendt nytt?
  Unni Nordberg

 4. Jeg ble erklært 60% ufør fra fylte 62 år, men valgte å ta ut AFP istedet. Har jeg da rett på honnørrabatt?

  1. Nav utsteder honnørkort er uføretrygdede med over 50 prosent grad av uførhet, samt blinde. Du bør derfor få utstedt honnørkort hos NAV selv om du ikke har fylt 62 år ennå.

  1. Honnørrabatt gjelder i utgangspunktet bare for offentlige tjenester, billetter etc. Men det er mulig at flere private tilbydere, for eksempel treningssenter, også tilbyr honnørrabatt.

 5. Hei

  Som NAV muligens vet (?), finnes det en hel verden utenfor steinrøysa vår.
  I en del av disse landene gis det mange ordninger med honnørrabatter for den eldre garde. Svært ofte gjelder ordningen fra fylte 60(!), som regel blir ordningen honorert ved fremvisning av en form for det vi kaller honnør kort. Hvis Nav eller andre vil ha flere detaljer kan man eksempelvis google «senior card» eller «rentner karte» og lignende. Min 10 sek googling ga noen millioner svar.

  For en som reiser ( og har passert 67) mye kan det gi store besparelser i mange ( europeiske/australske etc..) utland, vel verdt å ta med underveis; og vel og merke hvis lokalt regeverk (og kun !da) gir åpninger for det.
  Forslag:
  NAV utsteder Honnørkort (Honnørkort/Senior Card)til ALLE som 1.) : har passert 67, – og som 2.); -ber om det.

  Forøvrig er ordningen sikkert god nok som den er.
  Det burde ikke være for mye å be om?
  Takk for oppmerksomheten.

  Curmudgeon

  Et norsk

 6. Jeg er enke på 56 år og får etterlattepensjon etter min mann. Er ikke i jobb. Har er rett på honnørkort?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *